Telefon: 0767.205.309

/// Cum poți salva o canapea din material textil?

Cum poți salva o canapea din material textil?
13 Sep / 2022


Canapeaua este locul central al oricărui living – aici te relaxezi, stai la povești cu familia sau prietenii și din când în când, mai tragi și câte un pui de somn. Pe lângă rolul său de a oferi confort, canapeaua are și un scop estetic, iar dacă ai optat pentru o canapea din material textil, s-ar putea să ai mai mult de lucru pentru a-i păstra aspectul impecabil, mai ales că tapițeria este de cele mai multe ori un pretențioasă. Adevărul este că oricât de atent ai fi, la un moment dat, canapeaua se va murdări, dar asta nu înseamnă că trebuie să o înlocuiești. Poți salva orice canapea din material textil dacă urmezi sfaturile de mai jos!

Aspiră canapeaua periodic.

Chiar dacă canapeaua nu pare murdară, fă-ți un obicei din a o aspira periodic. În acest fel vei îndepărta atât praful, cât și reziduurile de murdărie – dacă nu știai, canapeaua reprezintă un mediu propice pentru acarieni și dacă nu aspiri canapeaua din când în când, s-ar putea să te trezești peste câțiva ani cu o alergie la praf. Ideal ar fi să folosești un accesoriu de aspirator pentru curățarea textilelor.

Respectă restricțiile privind curățarea tapițeriei

Ca să nu fii nevoit să investești într-o canapea nouă, ar trebui să cunoști exact tipul de tratament care poate fi aplicat în funcție de tipul tapițeriei. Spre exemplu, nu se recomandă curățarea tapițeriei din lână cu apă caldă sau curățarea petelor cu orice fel de soluție de pe o tapițerie din catifea. Materialul textil cel mai puțin pretențios din acest punct de vedere este microfibra.

În același timp, este indicat și să citești etichetele de curățare prinse de canapea pentru a vedea instrucțiunile producătorului. Poți regăsi pe această etichetă unul din următoarele patru coduri:

  • W – acest material poate fi curățat folosind doar apă,
  • S – acest material poate fi curățat doar cu un produs de curățare pe bază de solvent, fără apă,
  • WS – acest material poate fi curățat atât cu apă, cât și cu un produs de curățare pe bază de solvent,
  • X – acest material poate fi curățat doar prin aspirație.

Dacă canapeaua ta are o etichetă cu codul X, ar fi bine să chemi în ajutor o firmă profesională de curatare canapele Bucuresti. Oricât de tentat ai fi să folosești produse de curățare care sunt marcate ca fiind sigure pentru orice tip de țesătură, riști să pătezi sau chiar să deteriorezi iremediabil canapeaua.

Testează orice soluție de curățat înainte de a o folosi.

Există în comerț tot felul de produse de curățare a canapelelor, însă nu toate pot face minuni, așa cum se promovează. Dacă vrei să testezi o soluție nouă pentru canapea, sfatul nostru este să o folosești mai întâi pe o porțiune mai mică și mai puțin vizibilă. Dacă nu pătează sau nu deteriorează țesătura, o poți folosi în continuare. Dacă crezi că nu poți salva pe cont propriu o canapea pentru că este prea murdară sau pătată, apelează la o firmă de curățenie care lucrează cu echipamente moderne, dar și cu soluții profesionale, potrivite pentru fiecare tip de țesătură în parte!