Telefon: 0767.205.309

/// Curățarea canapelei – la ce să fii atent?

Curățarea canapelei – la ce să fii atent?
13 Sep / 2021


Living-ul este văzut întotdeauna ca inima unei locuințe, spațiul în care ne petrecem cel mai mult timp alături de familie și prieteni, după o zi grea la locul de muncă. Inevitabil, pe canapeaua din living ajungem să mâncăm, să ne bem cafeaua sau să ronțăim diverse gustări în timp ce ne relaxăm la un film. Oricât de atent ai fi, tot va ajunge un strop de cafea sau sos de la burger-ul pe care l-ai mâncat pe canapea. Nu trebuie să îți faci probleme, există multiple metode de curățate a petelor, în funcție de materialul din care a fost fabricată canapeaua, dar și în funcție de pată.

Eticheta canapelei cu instrucțiunile producătorului, extrem de importantă

Foarte puțini oameni consultă eticheta canapelei cu instrucțiunile producătorului. Dacă vrei să te bucuri de canapeaua ta cât mai mult timp, acesta este primul pas pe care trebuie să îl faci în procesul de întreținere. Pe această etichetă de curățare vei găsi una dintre următoarele 4 litere:

  • W – canapeaua poate fi curățată doar cu apă
  • S – canapeaua poate fi curățată cu ajutorul produselor pe bază de solvenți (apa nu este recomandată)
  • WS – canapeaua poate fi curățată cu ajutorul apei sau al produselor pe bază de solvenți
  • X – canapeaua poate fi curățată doar cu aspiratorul

Este important să cunoști și să iei în seamă indicațiile producătorului. Dacă pe etichetă apare litera S și tu te apuci să cureți canapeaua cu apă, s-ar putea nu doar să nu scoți pata, ci să te confrunți și cu petele lăsate de apă. Aspectul canapelei este ruinat și nu există cale de întoarcere.

Curățarea canapelelor în funcție de materialul din care sunt realizate

Fiecare tip de canapea necesită o curățare diferită în funcție de materialul din care sunt realizate. Spre exemplu, dacă vorbim de o canapea din piele naturală, curățarea ei se realizează cu ajutorul unei cârpe moi sau a unui aspirator cu perie moale, cu o lavetă umezită (fără apă în exces) și cu soluții speciale pentru acest material. Un alt material pretențios este velurul sau pielea întoarsă – canapeaua din velur se curăță cu ajutorul soluțiilor speciale și a lavetelor fără scame pentru a nu strica aspectul.

Cel mai frecvent întâlnite sunt canapelele din material textil. Curățarea acestora se face cu peria moale a aspiratorului, cu o lavetă înmuiată în apă sau cu soluții speciale pentru țesături. Există multe sfaturi ce circulă în mediul online și care promit să îți redea aspectul de nou al canapelei – vorbim de trucuri de scos pete ce implică oțet, bicarbonat sau chiar săpun lichid pentru vase. Nu recomandăm încercarea acestor trucuri pentru că de multe ori vei ajunge să ai o canapea ca nouă, dar asta doar pentru că ai schimbat canapeaua pentru că cea veche s-a stricat în urma aplicării acestor sfaturi. Dacă te confrunți cu pete pe canapea ce par imposibil de scos, nu ezita să ne contactezi și noi vom veni în cel mai scurt timp cu echipamentele și soluțiile necesare pentru a-ți curăța și igieniza canapeaua în profunzime. De ce să te chinui să cureți canapeaua și să riști să o strici când ne poți chema pe noi în ajutor? Avem experiență chiar și cu cele mai dificile pete – nicio pată nu ne stă în cale!