Telefon: 0767.205.309

/// Trucuri de curățenie care nu funcționează în realitate

Trucuri de curățenie care nu funcționează în realitate
10 Jan / 2023


Internetul este plin de sfaturi și trucuri pe care le poți folosi pentru a scoate diverse pete sau a termina curățenia în timp record, fără prea multe produse sau ustensile. Ar trebui să știi însă că printre acele trucuri minune se ascund și multe care nu funcționează în realitate și despre care nu prea vorbește nimeni. Iată câteva exemple!

Petele de vin roșu pot fi scoase cu vin alb – din păcate, nu.

Nu îți recomandăm să încerci acest truc, mai ales dacă pata se află pe o țesătură fină. Pe moment, pare că acest truc funcționează – vinul alb decolorează vinul roșu la început, însă după câteva momente te vei trezi cu o pată gălbuie în locul celei de vin roșu. Dacă ai vărsat din greșeală vin roșu pe canapea, covor sau cămașă, poți folosi apă oxigenată sau apă minerală carbogazoasă – pătrund în țesătură și îndepărtează culoarea vinului roșu. La final, spală țesătura cu un detergent special pentru pete și așteaptă să se usuce.

Geamurile pot fi curățate mult mai ușor cu ziare – la fel de ușor se și zgârie.

Suntem siguri că ai auzit și tu de trucul geamurilor imaculate obținute cu ajutorul ziarelor care nu lasă urme sau scame. Din păcate, ziarele pot zgâria destul de rău suprafața geamului, iar în unele cazuri, cerneala poate chiar să păteze geamurile. Nu mai bine le cureți cu o soluție specială și cu o lavetă moale din microfibră? Îți garantăm că vei obține rezultate bune, cu un efort minim.

Uleiul de măsline oferă un lucru de neegalat obiectelor de mobilier din lemn masiv – tot ce vei obține este o suprafață lipicioasă.

Un alt truc popular ce circulă printre gospodine se învârte în jurul uleiului de măsline, atât de bun la toate, inclusiv la lustruirea obiectelor de mobilier. Suntem de părere că uleiul de măsline are într-adevăr proprietăți excelente, însă pentru organism, nu pentru dulapul din dormitor, motiv pentru care ar trebui folosit doar în bucătărie, la gătit. Dacă folosești ulei de măsline pe un obiect de mobilier din lemn masiv vei obține o suprafața lipicioasă, care reține toate particulele de praf și alte murdării. Sfatul nostru este să uiți de acest truc și să optezi pentru soluții de lustruit lemn din comerț, care au și un efect antistatic.

Șterge ecranul TV-ului sau a monitorului cu soluție de geamuri – riști să deteriorezi ecranul.

Știm cât de comod poate fi să folosești același produs pentru a șterge geamuri, oglinzi și ecranul TV-ului, însă dacă nu ai un buget pentru înlocuirea TV-ului, ar fi bine să renunți la acest obicei nociv. Anumite soluții din comerț potrivite pentru curățarea geamurilor sau a suprafețelor din sticlă pot conține substanțe chimice puternice, dăunătoare pentru ecranului TV-ului. Așa că, fie cumperi o soluție specială pentru astfel de suprafețe (există și șervețele umede speciale pentru ecrane), fie optezi pentru o soluție făcută în casă, din apă și oțet (proporție de 1:1).

Suntem curioși ce trucuri de curățenie ai folosit tu de-a lungul timpului – care au funcționat și care s-au dovedit a fi un adevărat eșec?

Nu uita că suntem aici pentru tine și îți oferim servicii de curățenie de înaltă calitate. Nu vei mai avea nevoie de astfel de trucuri și te vei bucura mereu de un spațiu curat și ordonat.